Avatar De tre mest interessante kærlighedshistorier fra spillenes verden

Af:admin 1758 dage siden i Spilnyheder      

Omdrejningspunktet i mange sange og film er kærlighed. Det er vi vænnet os til. Måske skal vi også til at vænne os til, at kærlighed figurerer i spilverdenen. Der ses nemlig søde, interessante kærlighedshistorier i flere og flere computer- og konsolspil.

 

På nuværende tidspunkt er det nok de færreste, som forbinder computer- og konsolspil med dybfølt poesi, røde roser og spirende kærlighed. Trods dette findes der en række spil, hvori kærlighedsaffærer fylder meget og gør stort indtryk på spilleren.

Herunder får du en introduktion til de tre kærlighedshistorier, der har gjort størst indtryk på mig. Listen er i vilkårlig rækkefølge.

Johnny og River i spillet ”To the Moon”

I “To The Moon” er kærlighedsfortællingen om Johnny og River omdrejningspunktet for hele spilhistorien.

Spillet indledes ved, at man introduceres til hovedkarakteren, Johnny, en aldrende mand på sit dødsleje, som har følgende ønske: At komme til månen. 

I løbet af spillet får man stor indsigt i Johnnys livshistorie. Man rejser tilbage til hans fortid, hvor man møder hans nu afdøde kone River, som han havde et ikke-problemfrit ægteskab med.

Mange af Johnnys og Rivers problemer skyldtes, at River led af en sygdom, der besværliggjorde deres kommunikation.

Desto længere man bevæger sig ind i Johnnys sind og hukommelse, jo mere lærer man om hans og Rivers komplekse forhold, og fortiden viser sig, ikke så overraskende, at være nøglen til at forstå nutiden, og hvorfor Johnnys sidste ønske er at komme til månen.

Kærlighedshistorien i ”To the Moon” er ekstremt smuk, rørende og tankevækkende, og det er uden tvivl et af de computerspil, der har ansporet mig til nogle af de dybeste eksistentielle overvejelser, jeg har gjort mig.

Se brudstykker af den fantastiske fortælling om Johnny og River her: https://www.youtube.com/watch?v=OptFBhEBK-c

Yunas og Tidus’ ungdommelige, optimistiske kærlighed i ”Final Fantasy X” gør stort indtryk

Final Fantasy-serien har givet os en serie af mageløse kærlighedsfortællinger. Min favoritromance i serien er i ”Final Fantasy X”, hvor man følger Yunas og Tidus’ blomstrende, ungdommelige kærlighed, som forløses i smukke omgivelser, hvor lyd- og billedside på fornemmeste vis komplementerer hinanden.

Spillet er gammelt, og det bærer det grafiske islæt naturligvis en smule præg af. Trods elementernes lidt skarpe kanter, er æstetikken dog forrygende, og man tror næsten ikke på, at spillet er fra 2001, når man ser den stemningsfyldte scene med Yuna og Tidus.

I lang tid er Yuna og Tidus blot venner, og det lange, lange tilløb til romancen gør, at det forekommer så forløsende og befriende, da de unge individer endelig giver slip og lader kærlighedens kræfter føre dem sammen. Scenen bobler af så mange ungdommelige følelsestilstande såsom fortvivlelse, vildskab, længsel og optimisme.

Se den ikoniske kærlighedsscene mellem de to unge figurer her: https://www.youtube.com/watch?v=-xP8f_ONSoA.

John og Abigail Marston i” Red Dead Redemption” – kampen for kærligheden

En kærlighedshistorie behøver ikke nødvendigvis handle om selve forelskelsen og mødet mellem to stykker af sammen alen, nej, en kærlighedshistorie kan lige så vel handle om kampen for kærligheden og forholdet efter forelskelsen.

Sådan forholder det sig også med historien om John og Abigail Marston, hvis forhold indledes flere år før, ”Red Dead Redemption” begynder.

Selvom forholdet er en del år gammelt, er John og Abigail stadigvæk hengivne til hinanden, og deres kærlighed fremstår endnu smuk og intens. Dog er der store problemer, der skal løses, og det er faktisk det, som spillet går med.

Størstedelen af spillet indebærer nemlig, at John Marston forsøger at befri sin kone og søn fra FBI-agenters varetægt.

Få et indtryk af stemningen og miljøet i spillet her: https://www.youtube.com/watch?v=mzefOe6p6uw 

Er du kommet i romantisk stemning?

Det er svært at undgå at komme i en eller anden form for romantisk stemning og tilstand med de tre ovenstående kærlighedsfortællinger.

Måske har jeg givet dig lyst til at spille spillene. Måske har jeg givet dig lyst til at finde kærligheden, og i så fald skal du være meget velkommen til at tjekke findenkaereste.dk, hvor du kan blive klædt vel på i din jagt efter kærligheden.