Avatar Sådan bliver din mac klar til at spille spil

Af:admin 2248 dage siden i Spilnyheder      

I dag har gaming udviklet sig til at blive et verdensomspændende fænomen. Det er tydeligt at se, at flere og flere mennesker gamer – piger og drenge samt unge såvel som ældre.

Gaming har med andre ord gennem de sidste par år gennemgået en stor udvikling, hvor mange mennesker rundt omkring i verdenen efterhånden har fået øjnene op for, hvordan gaming kan forbinde mennesker på tværs af landegrænser og på en helt anden måde, end det hidtil har været set. Der bliver endda afholdt vigtige turneringer og store events, hvor dygtige gamere dyster om at være den bedste i et bestemt spil. Det er dog også vigtigt at understrege, at alle kan være med, når det kommer til gaming.  Den teknologiske udvikling har været med til at give os de muligheder, som vi i dag har i forhold til gaming – der findes spil for enhver smag, og uanset om du er nybegynder eller avanceret – ja, så kan alle netop være med. Nogle bruger timevis foran skærmen på FIFA eller Counter-Strike med kammeraterne, mens andre blot tager et lille spil Tetris eller Pac-Man i ny og næ foran computeren i frokostpausen.


Gaming på en Mac


Som gamer har du mange fordele – i dag er mange spil nemlig tilpasset til forskellige styresystemer, og i den forbindelse er der mange, der efterhånden ejer en Mac med et Apple styresystem, og spiller deres yndlingsspil på denne.

Selvom gamere og deres præferencer inden for spil ofte er forskellige, er der altså alligevel en ting, som de fleste gamere bør have tilfælles – at passe på deres computer. En computer, og herunder en Mac holder sig nemlig sjældent i tip top stand i flere år, hvis du ikke passer godt på den, særligt hvis du bruger meget tid foran den. Med andre ord er en hurtig computer drømmescenariet for enhver gamer, og med en hurtig og velfungerende computer, får du også oftest en meget bedre spilleoplevelse. Har du altså en Mac, og nyder at game i ny og næ? Ja, så er du kommet til den rigtige artikel. Vi har nedenfor samlet tre forskellige tips og råd til, hvordan du kan optimere din Mac, så du bliver spilleklar.

  1. Husk jævnligt at holde din software opdateret

Det første trin til en velfungerende Mac er at holde den opdateret. Apple udvikler jævnligt nye opdateringer til deres produkter, for at disse bliver optimeret, og i sidste ende giver deres brugere en bedre brugeroplevelse. Opdateringer har desuden til formål at fjerne eventuelle gamle fejl i computerens software, der på længere sigt faktisk kan være med til at gøre din Mac langsom. Det kan dog engang imellem ske, at man kommer til at glemme at foretage den jævnlige opdatering, når denne popper op på din Mac. Hvis du synes, at din Mac er en smule langsom, kan det altså være fordi, du ikke har opdateret din computer. Derfor er det vigtigt, at du holder øje med, om du eventuelt har overset den seneste opdatering fra Apple til din Mac. Husk at genstarte din Mac efter opdateringen, medmindre computeren gør det af sig selv.

 

  1. Download af sikkerhedssoftware til din Mac

Alt afhængig af, hvad du dagligt bruger din Mac til, er det vigtigt, at du sætter sikkerheden af din computer i fokus. En sikker computer er en glad computer, og en optimering af sikkerheden vil fremadrettet gavne dig og din gamingoplevelse. Optimer din mac til at spille på med et sikkerhedsprogram, der hjælper dig med at køre spil bedre på din mac. Et eksempel på en dansk sikkerhedssoftware, der blandt andet kan rense og optimere din Mac er Mackeeper.

 

  1. Simpelt, men effektivt – ryd op i din Mac

Et sidste råd til at optimere din Mac og dennes hastighed er, at du rydder op i din computer. Her mener vi både selve skrivebordet, filer, overførsler og andre dokumenter, der ligger og fylder pladsen på din computer. Hvis du har lagt mærke til, at din Mac efterhånden begynder at hakke lidt og generelt er blevet en smule langsommere, kan det faktisk være, at en stor oprydning kan gøre underværker. På kort tid kan der hurtigt lagrer sig mange forskellige filer på din computer, og hvis der ikke bliver ryddet op i disse, kommer de til at fylde unødvendig plads. Når du har ryddet op, så sørg for at få tømt papirkurven, så filerne forsvinder fra din Mac.

 

Vi håber, at du med denne artikel og vores tre tips og råd har fået et indblik i, hvordan du effektivt kan gøre din mac klar til at spille spil.